De Bonte Koe

Anno 1919 kon men een gezonde verfrissing halen in de melksalon die de naam droeg In De Bonte Koe, gelegen op de hoek van de Spoorlaan. en het Emmaplein. Het pand werd gebouwd in 1917.

KB_TEN_Register_De_Bonte_Koe_1
(1923) Bilthoven, Emmaplein

Op de kaart uit 1923 staat voor de deur van de melksalon een reclamebord van de buurman, W. Brands [zie Horecabedrijven/Hotel en Café Dennenhoeve]. Dorstige wandelaars komend uit De Bilt die meer lustten dan een glaasje melk werden attent gemaakt op de mogelijkheid om bij Brands iets te gaan drinken.

Vele jaren was in de voormalige melksalon een Chinees restaurant gevestigd. Het pand werd echter, net als de rest van de bebouwing gelegen aan de westkant van het Emmaplein, rond 2011 gesloopt in verband met de aanleg van een fiets- en voetgangerstunnel.

In De Bonte Koe werd op de kaarten van 1923 en 1924 aangeduid als hotel-café-restaurant De Bonte Koe.In 1923 was de melksalon door E. Altena uitgebreid tot een hotel-restaurant. Eind 1924 nam H.A. Nuse de zaak over. Steeds meer toeristen wisten het mooie Bilthoven te vinden. Het terras is echter niet bezet! De weersomstandigheden zullen het wel niet toegelaten hebben.

KB_TEN_Register_De_Bonte_Koe_2
Bilthoven – Hotel-Café-Restaurant De Bonte Koe (1924)