Fototentoonstelling De Geschiedenis van de Utrechtseweg te zien in het Provinciehuis

Nieuws_160910aDe Utrechtseweg tussen Zeist en Utrecht is waarschijnlijk de oudste nog in gebruik zijnde weg van Nederland. Een aantal samenwerkende historische verenigingen wijdden een tentoonstelling aan de bijzondere geschiedenis van deze weg, die teruggaat tot de 12e eeuw.

Foto’s , prenten, documenten en kaarten geven een beeld van de geschiedenis van het tracé van Zeist tot aan de Berekuil in Utrecht. Daarbij worden veel onderwerpen belicht, zoals de straat zelf en wegveranderingen, de omliggende dorpskernen, buitenplaatsen en andere gebouwen, bedrijven en instellingen, recreatie en horeca en het vervoer. Ook het fort De Bilt en de gebeurtenissen tijdens de Tweede Wereldoorlog komen aan bod.

Na diverse locaties in de gemeente Zeist, De Bilt en Maartensdijk is de tentoonstelling vanaf 22 augustus tot en met 29 september van 9.00 tot 16.30 uur nu ook te bezoeken in het Provinciehuis van Utrecht, Archimedeslaan 6 in Utrecht.

De tentoonstelling ‘De geschiedenis van de Utrechtseweg’ is georganiseerd door vier historische verenigingen uit Zeist, De Bilt en Maartensdijk.