Het Blauwe Huis

We zien op deze kaart het vakantieoord Het Blauwe Huis aan de Ten Katelaan 18. Het huis werd waarschijnlijk gebouwd in 1920, dit gezien een datum op een bouwtekening die gevoegd was bij een bouwaanvrage betreffende een verbouwing.

KB_TEN_Register_Het_Blauwe_Huis
VACANTIEOORD HET BLAUWE HUIS BILTHOVEN

Die bouwaanvrage werd gedaan door F.J. de Vries uit Bilthoven op 3 april 1936. In die bouwaanvrage werd de locatie aangeduid als gelegen op de hoek van de Beetslaan. In de bouwaanvrage werd het pand al Het Blauwe Huis genoemd. Bouwmeester was Mart. Jansen uit Bilthoven. De vergunning betreffende de verbouwing werd op 16 juni 1936 verleend.

Op 3 april 1950 verzocht het bestuur van de R.K. Stichting van O.L. Vrouwe van Altijddurende Bijstand om een vergunning. Men wilde Het Blauwe Huis verbouwen tot kleuterschool. Burgemeester en Wethouders beschikten hierover welwillend. Ook de rijksgoedkeuring werd verleend.

In het najaar van 1967 werd er weer een bouwaanvrage gedaan. Toen werd verzocht vergunning te verlenen om van de kleuterschool weer een woonhuis te maken. Deze vergunning werd verleend. Het huis wordt nog steeds particulier bewoond