Rehobothschool/School met den Bijbel

Deze kaart toont ons de School met den Bijbel, die later bekend stond als Rehobothschool.

KB_TEN_Register_Rehobothschool
Chr. School. DE BILT (U.) (1912), Hessenweg / hoek Looijdijk

Op de kaart uit 1912 werd de school echter nog aangeduid als Chr. School De Bilt (U.). De school lag op de zuidwesthoek van de Hessenweg/Looijdijk. Voor de bouw van de school met vier lokalen en een onderwijzerswoning werd op 11 augustus 1909 vergunning verleend aan W. Top, voorzitter van het bestuur Bijzondere School met den Bijbel. In 1910 kwam de school gereed. De school trok al gauw veel leerlingen. In 1926 had de School met den Bijbel meer leerlingen dan de openbare Tuinstraatschool.

Tot 1974 heeft de school zijn originele bestemming behouden. Het leerlingenaantal liep echter terug, mede door de aanwezigheid van de in 1930 gereed gekomen Groen van Prinstererschool (Groen van Prinstererweg 2). De leerlingen van de Rehobothschool werden in 1974 ondergebracht bij die school. Van 1978 tot 1991 werd de school gebruikt als buurthuis ‘t Hoekie. In het vroege voorjaar van 1993 werd de school tenslotte gesloopt.

Tegenwoordig vindt men op die plek winkels met daarboven appartementen. In de voormalige onderwijzerswoning is aan de Hessenweg het eetcafé De Griffel gevestigd.