Snippenlaan

Deze prentbriefkaart toont ons de in Tuindorp gelegen Snippenlaan, bezien vanaf de kruising met de Fazantenlaan. Op 7 november 1921 besloot de gemeenteraad tot naamgeving van verschillende wegen in het plan Tuindorp.

KB_TEN_Register_Snippenlaan
Bilthoven, Snippenlaan (1955)

De Snippenlaan was één van die wegen. Rechts zijn de eengezinswoningen gelegen, genummerd 9 tot en met 41. Daarbij moet worden opgemerkt dat het hoogste nummer het dichtst bij de Fazantenlaan ligt.

De bouwaanvraag voor deze woningen werd gedaan door G. van Hoogevest (architect) namens de woningbouwvereniging Patrimonium. In april 1924 werd de bouwvergunning verleend. Op 10 mei 1940, de dag waarop in Nederland de Tweede Wereldoorlog uitbrak, werd aan Patrimonium vergunning verleend voor het wijzigen van zeven zijgevelmuren van steenwerk in spouwmuren. Het betrof de woningen gelegen op de nummers 9, 15, 19, 23, 27, 31 en 35. De kosten werden begroot op 1.962 gulden.

De woningen die, vanaf de Fazantenlaan bezien, links van de Snippenlaan gerealiseerd waren en deels op deze kaart te zien zijn werden rond 1975 gesloopt. Op 27 mei 1977 vroeg de Algemene Biltse Woningbouwvereniging vergunning aan voor de bouw van veertien woningen met bergingen. Die woningen kregen de nummers Snippenlaan 12 tot en met 38.

Zie de Hertenlaan voor een ansichtkaart waarop eveneens de Snippenlaan te zien is. In die beschrijving komt ook de Snippenlaan ter sprake.