Tentoonstelling “Plaatselijke figuren”

Nieuws_171130aOp vrijdag 8 december opent wethouder Hans Mieras in Het Lichtruim de tentoonstelling “Plaatselijke figuren”. De tentoonstelling toont groepsportretten die fotografe Marije van der Hoeven heeft gemaakt van ruim 554 leerlingen uit de groepen 5 en 5/6 van de basisscholen uit De Bilt, Bilthoven, Westbroek en Maartensdijk.

Tijdens de opening overhandigen leerlingen brieven aan de jubilerende Historische Kring D’ Oude School en de Historische Vereniging Maartensdijk. Deze brieven gericht aan de toekomst zijn door de leerlingen geschreven bij de foto’s.

De opening vindt zoals gezegd plaats op vrijdag 8 december en wel om 10.00 uur in Het Lichtruim, Planetenbaan 2 in Bilthoven.

Nieuws_171130bDe kinderen hebben aan de hand van lesmateriaal historische portretten bestudeerd door te benoemen wat ze erop zagen. Zo raakten ze spelenderwijs bekend met portretfotografie én met het lokale archief. Vervolgens maakten de leerlingen o.l.v. een beroepsfotografe zelf een aantal portretten.
Het project is op initiatief van de historische verenigingen ontwikkeld en verwezenlijkt door Kunst Centraal en Landschap Erfgoed Utrecht. Deze organisaties werken samen met de scholen en gemeente om het mogelijk te maken dat kinderenjaarlijks minimaal een keer professionele kunst en een keer hun lokale culturele omgeving beleven.

Kijk voor meer informatie op de website www.kunstcentraal.nl en www.vanzoddetotpleisterplaats.nl.

De tentoonstelling is tot en met zondag 7 januari 2018 in Het Lichtruim te zien.