Toen en Nu

Hier vindt u beelden, beschrijvingen en verhalen van – en over locaties in De Bilt en Bilthoven, opgetekend, verzameld en bewerkt door Ellen Drees, Lies Haan-Beerends, Rob Herber en Koos Kolenbrander.

Onder “Register” in de Kennisbank vindt u foto’s van een aantal boerderijen, kerken, landgoederen, openbare gebouwen, scholen, villa’s, woningen en dorpsgezichten die uit historisch oogpunt interessant zijn. Naast recente foto’s zijn soms oude briefkaarten te zien. Van de dorpsgezichten zijn alleen oude briefkaarten opgenomen.

De teksten zijn grotendeels van Lies Haan-Beerends. Een aantal andere, bijvoorbeeld die betreffende boerderijen, zijn van Ellen Drees. De briefkaarten zijn afkomstig uit de documentatie van De Historische Kring, het Streekarchief en het nagelaten archief van Jan van der Heijden.

De “Stem van Vroeger” in de Kennisbank is een verzameling verhalen verteld door bewoners over vroeger, opgetekend door Rob Herber en Koos Kolenbrander.

Er is tevens een monumentenroute beschikbaar op deze site. De route is uit een heruitgave van de door de Stichting Kunst en Cultuur in 1995 uitgegeven vouwblad. Deze heruitgave is verzorgd door de Fotoclub Bilthoven en De Historische Kring D’Oude School.