Deze rooms-katholieke kerk met pastorie werd in 1925 door de Amersfoortse architecten H. Kroes en Zoon ontworpen.
Bilthoven, Gregoriuslaan 6, (1993), Foto: Hans Haan
Op 1 mei 1925 werd de eerste steen gelegd en op 10 mei 1926 werd de kerk ingewijd. Rechts van de kerk bevindt zich de pastorie die ook in 1926 gereed kwam.
De kerk heeft een zeer aparte architectuur. Op de kruising van het schip en de transepten is een tentdak geplaatst. De zadeldaken van de vier armen van het kruis steken in dat dak. Ook de toren heeft een opmerkelijk tentdak. De daken zijn bedekt met leien. In 1986 zijn er nieuwe leien aangebracht, een kostbare aangelegenheid.
De pastorie is in dezelfde stijl ontworpen. Het pand is vrijstaand, maar heeft een verbindingsgang naar de kerk. De vormgeving en detaillering van zowel kerk als pastorie vertonen invloeden van de Amsterdamse School.
De kruiswegstaties in de kerk zijn gemaakt door Lambert Simon, die behalve deze staties ook nog enkele anderen schilderingen in de kerk maakte. Matthieu Wiechman vervaardigde de schilderingen van de engelen in het priesterkoor en Adam Winter maakte de terracotta beelden van de apostelen en evangelisten. De glas-in-loodvensters die nu de kerk sieren zijn vervaardigd door glazenier Mengelberg.
Nieuwe R.K. Kerk. Bilthoven (1926). Deze foto is vanaf het einde van de Bilderdijklaan genomen.Tussen de kerk en de spoorlijn werd het kerkhof aangelegd
In 1969 werd tegen de voorgevel een nieuwe glazen uitbouw gemaakt met drie ingangen. Men kan zich afvragen of de architecten Kroes en Zoon daar blij mee zouden zijn geweest.